Over ons - Annemieke

Annemieke

1988, een belangrijk jaar voor mij. Want ik wilde op 2 april dan toch eindelijk de wereld van dichtbij bekijken. Opgegroeid aan de rand van het dorpje Hoogblokland. Wanneer mijn ouders mij kwijt waren was ik altijd wel te vinden in de polder bij de shetlandpony’s van onze buren. Ik was dan ook al vroeg besmet met het paardenvirus. Op 9-jarige leeftijd mocht ik dan eindelijk een pony! En dat was en is nog steeds Moonlight. Wil je weten wat ik allemaal al met hem gedaan en bereikt heb, lees dan het stukje over Moonlight.

 

Na het behalen van mijn HAVO-diploma heb ik de opleiding Dier- en veehouderij gedaan op de Hogere Agrarische School. Tijdens mijn HBO-opleiding heb naast de vele uurtjes in de horeca, ook gewerkt als model. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met fotografie. Ik leg graag mijn omgeving en mensen vast op de gevoelige plaat.

Lees verder


Over ons - Moonlight

Moonlight

22 januari 1998: Ik weet het nog als de dag van gisteren, Moonlight werd gebracht. Een gebeurtenis die mij nog elke dag vrolijk maakt.

 

Moonlight is een rustig en vriendelijk paard, soms een tikkeltje eigenwijs. Hij is meer een volger dan een leider, maar kan soms op zijn strepen gaan staan. Moonlight is een vrij voorspelbaar paard. Hij houdt van de gezelligheid van andere paarden om hem heen, maar laat daarin ook duidelijk zijn eigen ruimte zien.

 

Moonlight houdt van rust. Alles op een rustig tempo. Rustig poetsen, rustig opzadelen. Hij geniet van het contact met mensen, vindt het heerlijk als je vriendelijk tegen hem praat.

 

Samen hebben we al heel wat beleefd en voor elkaar gekregen. Op sportief gebied hebben we samen M1 dressuur gestart onder het zadel. We hebben zelfs mee mogen doen tijdens de halve finale van de CHIO Zuid-Holland cup dressuur tijdens CHIO Rotterdam. Ook hebben we M dressuur mennen gestart en mogen we de overstap maken naar M vaardigheid. Daarnaast is Moonlight ook al een keer onderdeel geweest tijdens een huwelijksaanzoek. En kun je fijn voltige-oefeningen op hem doen.

Lees verder


Over ons - Layke

Layke

Op 14 januari 2014 is Layke op stal gekomen. Vanaf de eerste minuut waren Layke en Moonlight dikke vrienden en zijn ze onafscheidelijk van elkaar.

 

Layke heeft een sterk karakter met een eigen willetje. Ze probeert stiekem over de grenzen heen te gaan, maar als je duidelijk naar haar bent weet ze waar ze liggen. Daarnaast houdt ze van snelheid en uitdagingen. Ze werkt hard en wil ook graag echt aan het werk. Ze houdt van afwisseling: dressuur, springen, mennen en buitenritten.

 

Op sportief vlak doen we het rustig aan. We starten L2 dressuur onder het zadel en de eerste punten in het B dressuur mennen zijn ook binnen.

 

Samen met Moonlight heeft ze al diverse keren in het tweespan gestaan voor bijzondere gelegenheden: sinterklaas rijden, senioren een leuke middag bezorgen en een rondrit voor een 30 jarig huwelijk.

Lees verder

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bezoekadres:

Nieuwe Rijksweg 66E

4128BN Lexmond